Home » , » teacher tak baca bismilllah la tu…sebab tu salah…

teacher tak baca bismilllah la tu…sebab tu salah…

“Teacher..teacher..nape huruf “g” teacher tu panjang sangat ekonyee…”soal salah seorang anak murid aku dengan penuh perasaan ingin tahu.

Bila aku tengok semula huruf “g” yang aku tulis memang sah la terpanjang sikit ekornya. Tapi pada aku ok je. Cuma mungkin untuk anak-anak kecil ini agak pelik bagi mereka.

“Ha ar la…Teacher rasa teacher tersalah tulis la..takpe..takpe…teacher buat semula yerr…” Dengan rasa yang tidak berperasaan aku pun padamlah “g” tersebut dengan niat untuk menulis semula “g” yang baru. Belum sempat aku menulis tiba-tiba datang satu suara yang sangat-sangat aku kenali.

“Tu laa…teacher tak baca bismilllah la tu…sebab tu salah…” Errrkkkk….Sentap!! Tapi muka tetap kena cool.

“hehee…mekasih Haziq sebab ingatkan teacher…okeyyy, sekarang teacher baca bismillah k…Bismillahirrahmanirrahim….sambil tangan aku menulis huruf “g” di whiteboard.

“Haaa….kan da cantek tuuu…sebab Allah tolong la tuu…” seloroh si anak kecil itu. Allah….terkedu aku seketika. Selepas itu aku lebih berhati-hati dengan segala tindak-tanduk aku sebab anak-anak kecil ini pemerhati yang sangat-sangat hebat!

May Allah bless u Haziq!teacher sayang kamu….

Mood: Mendidik dan terdidik….
Wassalam...

10 comments:

Syat0za Zai said... [Klik sini untuk balas]

diharapkan adik Haziq membaca blog cikgumu ini..haha =p

ain atiqah said... [Klik sini untuk balas]

bestnyer,,,kdg2 terselit jugak pasaan jeles...huhu...

E n t o y C a i r o said... [Klik sini untuk balas]

tolong baca adik haziq..hehe

cik dila said... [Klik sini untuk balas]

@Syat0za Zai
alahaii..kalola haziq boleh membace..huhu..tp die xpandai baca lg..=)

cik dila said... [Klik sini untuk balas]

@ain atiqah
xpe ain...pengalaman kite laen2..tula yg dinamakan sharing is caring...=)

cik dila said... [Klik sini untuk balas]

@E n t o y C a i r o
alamakk..adik haziq xpandai bace lg la uncle entoyy...heee

cik chinbi ^^ said... [Klik sini untuk balas]

cutenyee..hiihi...bijak lahai dak2 sekarang ni..kemsalam depa ye cikguu :D

cik dila said... [Klik sini untuk balas]

budak skrg mmg bijak2...i'Allah..=)

Mohd Faiz Esa said... [Klik sini untuk balas]

hahaha..sgt cool! Tp bila ada anak murid yg mcm-mcm..pon sgt cool kan.

cik dila said... [Klik sini untuk balas]

@Mohd Faiz Esa
yeps!!hehe..duduk ngn ank2 kecil nie tenang sentiase hatinye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...